PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards
Proiect înscris în ediția 2016 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

Restaurant IL Locale

Restaurant IL Locale



Proiect înscris de

Victor Grosu
arhitect
Grosu Art Studio
grosuartstudio@gmail.com
0757450815

Informaţii despre proiect

Hoteluri și restaurante
https://www.facebook.com/Il-Locale-1480898002172693/
2015
2015
2016
500 MP
300.000 euro
Bucuresti Soseaua Nordului 7

Echipa de proiect

Grosu Art Studio
IL Locale
IL Locale
arh. Victor Grosu, arh. Mihai Constantin

Stadiu incipient

The location is in the middle of the park herastrau heart of the city. In the area there are already numerous restaurants and bars access to the main alley of the park.

Scopul proiectului

To do a brasserie restaurant that connects through its planimetric composition interior space with the exterior. The plan is designed so it can be easily changed depending on the season maintaining its functions unchanged. The shape of the plot together with the specific desired for this restaurant led to a logic distribution of functions in plan.

Descrierea proiectului

Starting from the main entrance from the north we have the reception area with a wardrobe space and a winery which reveals a hint of the restaurant type. On the right, right behind the winery is a small corridor that provides access to toilets. Further, in front it opens the space reserved for customers, a space that developes the on entire length of the building. On the right side is delimited by an area reserved for circulation highlighted by the portuguese azulejos ceramics on the floor and a small furniture piece that allows the clients to see in the preparation and service area. In this area, designed in the trend of "cooking show kitchen" we find the opened kitchen, the pizza oven and the bar. The entire length of the building is visually open to the outside by large windows decorated with graphics and bounded by vertical elements made of metal cutouts with oriental motifs. The dining area is divided into smaller areas with semi-transparent furniture with shelves, loaded with decorations and by the treatment of ceilings that cancels the effect of "tunnel" given by the accentuated length of the plot. At the opposite end the space opens to the terrace by the lake due to a foldable type glazing system allowing complete opening of the end wall and a large part of the side wall. So the interior and exterior become one common space. In terms of color was focused on the contrast between the warm colors like red, ocher, yellow, natural color of oak wood, burnt bricks and cool colors like blue found in azulejo ceramic tiles, light blue of the ceiling and walls.

Evaluare

The warm interior ambiance is projected on a natural green background from the outside through the large windows. The ambiance is completed by various lighting objects mixed in different areas, some which give a diffused warm light, other focused light on the tables and other that create through their design an enchanting view with a floating sensation.

Panouri de prezentare

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Institutii sustinatoare
Parteneri media
Producator