PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards Perioada de înscriere a proiectelor s-a încheiat!
Proiect înscris în ediția 2017 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

Imobil de locuinte Duplex Forest

Duplex Forest Residence



Proiect înscris de

Bogdan Neagu
arhitect
NBC-arhitect
nbcarhitect@gmail.com
+40744495171

Informaţii despre proiect

Rezidențial - locuințe colective
http://nbc-arhitect.ro/portfolios/iancu-nicolae-housing/
2015
2016
2017
1600 mp
1.200.000
Voluntari Iancu Nicolae nr 16-18

Echipa de proiect

NBC-arhitect
Euroconstruct
Persoana fizica
arh. Bogdan Neagu

- Iulian Oanta - colaborator coautor-arhitect
- Dana Stanciucu - colaborator - arhitect
- Relu Iordan - colaborator -Inginer

Stadiu incipient

The plot is located in the town of Voluntari, in the neighborhood of Baneasa Forest, in a newly built area. Upon receipt of the design theme, the land was free of constructions.

Scopul proiectului

Real estate development at high standards at the market demand formed mostly of expats

Descrierea proiectului

We wanted to design a monolith sculptural volume, finished with a whiteboard sheets which incorporates symmetrical chamfer from the attic to the ground floor. The main orientation of the chambers, given the nearby areas, was directed to the main and secondary façade. The building consists of 8 duplex apartments situated on the ground and 1st floor and another 4 duplex apartments on the 2nd and 1st attic floor. At the 2nd attic floor there is a penthouse. The duplex apartments on the ground floor have gardens with direct access from the outside. The duplexes at 2nd and 1st attic floor were reversed so that the main acces is at 1st attic floor, the day time area, and the night time area is down below. This reversal creates the benefit of sound insulation between the apartments and the dynamic of the windows on the facades.

Evaluare

The low-rise housing estate is trying to offer an alternative to overlapping living. Precisely this becomes the reconsideration theme and so the composition and the three-dimensional layout of the proposed object works with duplexes. The alterity of the image for a collective home is the one that takes over the strange-familiar character of the area. From this point of view, the insertion into the site understands and even iteratively criticizes the identity of the place. In contrast to the amalgam of the area and to accentuate the monolithic character of the proposed building, the folds of the roof continue in the vertical plane, then returns to the earth contact area

Panouri de prezentare

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Institutii sustinatoare
Parteneri media
Producator