PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards
Proiect înscris în ediția 2017 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

office r

office r



Proiect înscris de

MARIO KUIBUS
arhitect
re-act now
office@re-act.ro
0744429228

Informaţii despre proiect

Clădiri de birouri
http://www.re-act-now.ro/
2016
2016
2016
63 mp
15750 euro + TVA
Bucuresti calea grivitei 8-10

Echipa de proiect

re-act now
in regie proprie
re-act now
arh. Mario Kuibus, arh. Raluca Ciobanu

Stadiu incipient

The previous state was that of an office without alternate zones, extended with a non-finished space.

Scopul proiectului

The design theme had as starting point the desire to reshape the classic impersonal office into a place where you can feel conveniently cosy while at work. The location is the 7th floor of an old offices building on Grivitei street, in the central area of Bucharest.

Descrierea proiectului

The existing open-office area was in expectation of a dialogue, thus requiring an interlocutor in the form of a sequence of spaces which could allow a temporary escape in a dimension complementary to the work zone, in this way creating a balance between rigid - poetical, open - intimate, familiar - new. This entire search process materialized by inserting a number of areas with hybrid character, expressed at the language level through elements from apparently dissonant ambiances. Thus a negotiation appears between the active, technical zone and the meeting room in the form of a buffer area with dining / socialization role. On the other hand, the meeting room can instantly change its character into a dynamic one, transforming into a table tennis hall and encouraging relaxation through movement or in a place for after-hours parties.

Evaluare

The atmosphere is created through hypertexturing with furnishings, materials and colors that surprise through contrast: domestic in the patches of traditional carpentry, industrial in the reclaimed wooden scaffolding Doka beams, semi-transparency in the glass with various textures and in the plastic curtain, opaque load in the acoustic finish. The suspended lights and the mirrors disposed as a horizontal strip create the perception of a scenography beyond which the limits of the space dissolve.

Panouri de prezentare

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Institutii sustinatoare
Parteneri media
Producator