PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards
Proiect înscris în ediția 2017 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

CHILLYA

CHILLYA



Proiect înscris de

Matius Ichim
arhitect
MATIUS STUDIO
office@innamora.ro
0741768313

Informaţii despre proiect

Rezidențial - locuințe colective
http://shop.matius.ro/
2017
2017
2017
9,3 mp
5.000-10.000 Euro
BUCURESTI Str. Atlasului, nr. 3

Echipa de proiect

MATIUS STUDIO
TIMBERKRAFT
MATIUS STUDIO
arh. Matius ICHIM, arh. Roberta BOERIU, arh. Florin BOTEA, arh. Dana COJOCARU, arh. Ioana HERISANU, arh. Matei PUTICIU, arh. Oana NASTA GHITA, arh. Doru BOERIU, arh. Florin ENACHE, arh. Dragos EPURE, arh. Florin AURSEI

- Sergiu PASCIUC - Designer
- Alexandru GRISCO - Designer
- Mădălina DÂRDĂRĂ - Grafician
- Adrian NICOLESCU - Inginer structura
- Radu TUDOR - Inginer structura
- Ana-Maria FLORESCU - Inginer instalatii
- Isabela GRIGORE - Inginer instalatii

Stadiu incipient

There is no one perfect location for Chillya. The object or set of objects is easily assimilated to urban areas, rural areas, mountains or near the sea. Contemporary architectural design fits into a landscape no matter where you want to spend your holiday, and the highest quality materials and accessories also ensure the comfort and joy of resting, reading or listening to music. However, Chillya can also be visited in Bucharest, at Atlas Street, no. 3.

Scopul proiectului

Inspired by the burning desire to escape from the urban agglomeration, the new concept of temporary / seasonal housing is intended for nature lovers and those who spend free time on creative activities, those who want to complete inspired projects away from the urban jungle whenever they is the opportunity. Chillya is the perfect home to retire in your moments of refuge. The "House" as an object has as its central theme the sleeping mat made in Romania, because the activities you are pursuing either materialize in nature or in the workshops and creations in the area where it is located.

Descrierea proiectului

Chillya is a contemporary concept of reconnecting man with nature, with himself and with the authentic. In the etymological sense, the chile represents that space dedicated to the monk, that lonely shelter, dug or built simply, isolated and essentialized in order not to distract from the really important things. The modern variant is a good combination of the British expression "chill out" which means relaxation and the American urban pronoun "ya" that means "you". So Chillya is an excitement to relax and focus on the things you love to do. At the macro level, Chillya is a form of application of the Danish Hygge concept. The term defines a way of life that keeps in the spotlight small but important things like time spent with friends and family. Hygge is considered an antimodel for the passive urban lifestyle and is characterized by a positive attitude towards people and situations.

Evaluare

Chillya means hundred percent of natural wood. Volatile organic compounds have not been used and there are certificates of approval for all materials. Wood, a northern pine, comes from the forests of which it was cut off. The system does not affect the environment at all, there are no concrete or chemicals, and in case of a move, the land remains the way it was originally.

Panouri de prezentare

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Institutii sustinatoare
Parteneri media
Producator