PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards
Proiect înscris în ediția 2017 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

Cladire de birouri Stefan cel Mare

Stefan cel Mare building



Proiect înscris de

Liana-Elena Gheorghe
arhitect
Lauster & Radu Arhitecti
lgheorghe@raduarchitects.com
0730687633

Informaţii despre proiect

Clădiri de birouri
https://www.facebook.com/mihairaduarchitects/
2007
2015
2016
11 159,38mp
5 467 000 euro
Bucuresti, sector 2 strada Tunari nr 60A

Echipa de proiect

Lauster & Radu Arhitecti
ACMS
Tunari Plaza
arh. Mihai Radu, arh. Paul Lupu, arh. Liana Gheorghe, arh. Oana Constantin, arh. Codruta Cotarlea

- Horia Mihnea - Cross Structural Design- inginer proiectant structura
- Ionut Stoica - Cross Structural Design- inginer proiectant structura
- Dan- Nicolae Andrei - Inginer proiectant structura pereti mulati
- Cristian Ghituleasa - MAESTRO PROIECT- inginer proiectant instalatii sanitare, gospodarie de incendiu
- George Timpau - MAESTRO PROIECT- inginer proiectant instalatii sanitare, gospodarie de incendiu
- Silviu Ulmeanu - D&D EUROCOM- inginer proiectant instalatii electrice
- Bogdan Chibzui - D&D EUROCOM- inginer proiectant instalatii electrice
- Ana Maria Bardac - AMB DESIGN PROJECT- inginer proiectant instalatii termo-ventilatii
- Florin Machedon - MDesign- arhitect, urbanist, PUZ si PUD zona

Stadiu incipient

Until 2006 the intersection between B. Mumuleanu and Tunari Street was a neighborhood vulcanization shop for cars. Between 2006-and February 2015 the site was empty and people were mistakenly using it as a place for garbage.

Scopul proiectului

The building was commissioned by a private investor who was interested in revitalizing the zone and create a building that can house spaces for offices to be rent. Also it was desired to create a meeting point with the help of a fine restaurant, that displays one of the most exotic tastes .The project aims to be a sustainable investment with Class A materials plus finishes and curtain walls with minimal energy consumption.

Descrierea proiectului

"Stefan cel Mare building" is located near the intersection between Tunari Street and Stefan cel Mare Street, which provides easy access to public transport, including the subway. The partition is developed around a central core that allows the creation of a generous open space with the possibility of various partitions.The design reminds of the industrial buildings, where brick and cast iron elements defined this architectural language. By marking the horizontal register with metal profiles and the vertical with alternating glazed panels and ceramic plates, a slim volume is obtained.

Evaluare

Before applying the final finishes, the building was a success by being 100% rented; 4 clients occupy floors 1-9 and the ground floor it is rented by the restaurant. The open space of the building was very much appreciated, because every client could design it's partitions. The building revitalizes the area and creates a more civilized atmosphere through it's fine materials and urban/ architecture planning. After a creative and constructive two-year journey, the office building is BREEAM certified and received recognition, being awarded BEST SMALL OFFICE DEVELOPMENT OF THE YEAR.

Panouri de prezentare

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Institutii sustinatoare
Parteneri media
Producator