PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards Perioada de înscriere a proiectelor s-a încheiat!
Proiect înscris în ediția 2019 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

Cladire birouri

Office Building



Proiect înscris de

Adela Voinea
arhitect
Fabrica de arhitectura
adela.voinea@fabricadearhitectura.ro
0744 436 150

Informaţii despre proiect

Clădiri de birouri
https://fabricadearhitectura.ro/proiect/moldova-business-center/
2008
2018
2020
3562 mp
5000000
Bacau str. Nicolae Balcescu, nr. 16

Echipa de proiect

Fabrica de arhitectura
SC CONEXTRUST SA
SC CEREALCOM SA
arh. Daniel Nicolae Popescu, arh. George Suru, arh. Irina Stinghe, arh. Adela Voinea, arh. Andra Juganaru

- POPP &ASOCIATII - Structure
- M.C. GENERAL CONSTRUCT - MEP
- ALU GLASS TECHNIK - Facades

Stadiu incipient

The site, located in the center of Bacau presented the structure of a building with S+P+2F built in 2008.

Scopul proiectului

The project consisted in the consolidation of the structure and the addition of two new floors and a technical one. The challenge was to improve the unstructured existing urban space through the integration of the office building with an existing hotel and collective housing located nearby. On the floor ground, the project has a volumetric configuration that creates a dialogue with the street and the pedestrian space so that it offers a new space to the community through the modern interpretion of the portico.

Descrierea proiectului

The office building was always designed in relation with the existing hotel. The purpose of the two projects was to create a harmonious composition between the two and a strong symbiosis: the hotel has a vertical and a neutral façade whereas the office building has horizontal directions and black materials. The office building has clean and straight lines with a strong tectonic presence, its uniqueness being achieved through the use of asymmetry. The shell of the building is made of curtain walls and ventilated facades with black composite materials while the roof is terraced.

Evaluare

The building will resolve a tensioned situation in the currently built environment and will give a sense of coherence to the surrounding areas. Also, it provides additional public space for the city and its people.

Panouri de prezentare

Acordul privind drepturile de autor

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Producator