PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards Perioada de înscriere a proiectelor s-a încheiat!
Proiect înscris în ediția 2019 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

Zorileanu 18 - Cladire de apartamente

Zorileanu 18 - Residential Building



Proiect înscris de

Andrei Mitrus
arhitect
SC K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL
office@k-box.ro
0722170844

Informaţii despre proiect

Rezidențial - locuințe colective
http://zorileanu18.ro/
2015
2016
2018
6826.10 sqm
0 euro
Bucharest Zorileanu street, no. 18, District 1

Echipa de proiect

SC K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL
SC CONSTRUCT APRODEX SRL
SC CIRRUS ESTATES SRL
arh. Andrei Mitrus, arh. Magda Mucenica

Stadiu incipient

The former office building, finalized in the ‘90’s, was a powerful contrast, in terms of function and aesthetics in its surroundings, having only residential proximity. The renovation and conversion of function was only a natural course of evolution for the existing building, a practice that has gained a lot of popularity in the modern development of the cities. Unable to adapt to the new standards and requirements of the society, the building was in urgent need of reinvention.

Scopul proiectului

The main effort of this development was to reintegrate it in the life of the city, while bringing it to the standards, chromatics and design lines of present times. However, besides the aesthetical part of the project, the conversion of function came as an answer to the requirements of the proximity. On a larger scale, the conversion brings quality through its purpose: the densification of key areas of the city.

Descrierea proiectului

The new residential building’s purpose was to solve the inadaptability of the old building to its surroundings and requests. The building’s interior partitioning needed rethinking for the new purpose (conversion from office to residential). Therefore, the space was divided so that it could fit up to 11 apartments, two per each floor, varying from studios to three-room apartments.

Evaluare

Built in an area with mainly residential proximity, the former building was a perfect example of contrasts inside a city, an undesired one that needed immediate intervention. Thus, through changing its purpose, it was revived and given the much needed balance in an unbalanced environment. In terms of aesthetic language, the former architectural vocabulary, which was both outdated and inadequate, was revitalized and given a contemporary note, while trying not to alter the surroundings’ characteristics and qualities, but emphasizing them and creating a valuable link between the old and the new.

Panouri de prezentare

Acordul privind drepturile de autor

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Producator