PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards Perioada de înscriere a proiectelor s-a încheiat!
Proiect înscris în ediția 2019 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

Eminescu 92-94 - Cladire de apartamente

Eminescu 92-94 - Residential Building



Proiect înscris de

Andrei Mitrus
arhitect
SC K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL
office@k-box.ro
0722170844

Informaţii despre proiect

Rezidențial - locuințe colective
2014
2016
2018
5049.22 sqm
0 euro
Bucharest Mihai Eminescu st., no. 92-94, District 2

Echipa de proiect

SC K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL
SC NEOCONSTRUCT COMSERV SRL
SC NEOCONSTRUCT COMSERV SRL
arh. Andrei Mitrus, arh. Dana Shikhil, arh. Sonia Roman

- Nicolae Dinculescu - Installations: SC Thermovent SRL

Stadiu incipient

The area in which the project is situated is in the immediate proximity of the city center, a protected area with a complex urban development, that doesn’t show at first strict rules of composition or built balance.

Scopul proiectului

The difficulty of this project lies in the manner of integrating the new construction into an unbalanced existing tissue, while trying not to alter its characteristics and qualities, but emphasizing them and creating a valuable link between the old and the new. The project tries to mediate between different sizes, densities and design lines, it plays with the horizontality, while in a predominantly vertical vicinity and it brings sustainable density in a rather small-scale tissue, without interrupting its relevance and importance.

Descrierea proiectului

The new residential building brings quality to the area through its purpose: the densification of the central part of the city. Easily accessible and visible from both sides of the street, the building marks its assumed presence through materiality, volumetric silhouette and contemporary aspect. In terms of spatial development, the construction follows the limits of the lot and its vicinities, and the apartments are rather atypical, but at the same time urban and spacious, a correct answer to the area’s requests and standards.

Evaluare

Built in a protected area with an increased perceived dynamism, the residential building has a neutral palette of colors, with a small number of materials, for better understanding and smaller impact on the proximity. The contrast is only visible while talking about heights: the purpose of it is to bring the much desired balance in an unbalanced environment: the construction becomes a transition element between predominant small-scale typical buildings and the newer interventions.

Panouri de prezentare

Acordul privind drepturile de autor

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Producator