PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards Perioada de înscriere a proiectelor s-a încheiat!
Proiect înscris în ediția 2019 a Romanian Building Awards
Aveți nevoie
de ajutor?

Ne găsiți la
0755 227 587
rba@share-architects.com

Imobil de locuințe pe strada Dr. Paul Orleanu

Housing building on Dr. Paul Orleanu street



Proiect înscris de

Radu Teacă
arhitect
Artline
office@raduteaca.ro
0744569323

Informaţii despre proiect

Rezidențial - locuințe colective
http://raduteaca.ro/rt_proiecte/imobil-de-locuinte-pe-str-dr-paul-orleanu/
2017
2019
2021
1009 mp
1 000 000 €
București str. Dr. Paul Orleanu nr. 6A, sector 5, București

Echipa de proiect

Artline
Parauanu & Tudor Constructii S.R.L.
S.C. ADACRIV S.R.L.
arh. Radu Teacă

- Corina Nicola - Arhitect
- Cristian Năstase - Concept Structure - Rezistență
- General Instal Comp - Instalații

Stadiu incipient

The site of the project is situated in a surviving historical urban fabric, surrounded by the invasive interventions of the communist era in the 80’s, which were indifferent to the pre-existing situation. The building is defined by the multiple constraints of the site, given by the high built density of the area, the land being surrounded by blind walls on its lateral and back sides to which the building has to be attached.

Scopul proiectului

With the goal of consolidating the character of this destructured urban fabric, the proposed collective housing building sustains and continues the existing building line of the late 19th century and early 20th century buildings, being integrated between the surrounding buildings also through its height which increases from west to east, reaching the cornice of the eastern neighbouring building, to which it is attached, thus covering its large blind wall which was highly visible from the public space.

Descrierea proiectului

The proposed building is also integrated in its historical context through the use of vertical windows, which are shaded by perforated blinds coated with the material of the facade, white fiber cement panels. The building comprises 4 floors, out of which the ground floor contains the covered parking, and the rest contain 7 apartments of 2, 3 and 4 rooms. The last two upper levels follow the setbacks imposed by the urban regulations, thus generating generous terraces.

Evaluare

We believe that the intervention will be appreciated by the neighbours since the existing situation of the site was in an advanced state of decay and the proposed building would cover the old neglected blind walls of the surrounding buildings, offering a better image to the city landscape.

Panouri de prezentare

Acordul privind drepturile de autor

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Producator