PREMIILE NAŢIONALE PENTRU SPAŢIUL CONSTRUIT Romanian Building Awards Perioada de înscriere a proiectelor s-a încheiat!
Prima competiție de proiecte care evidențiaza trio-ul creativ arhitect, constructor și beneficiar, pentru edificarea unei culturi a calității spațiului construit în România.
Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 08 aprilie 2019

ATENȚIE! În acest an, planșele se depun exclusiv online. Nu mai este nevoie să le trimiteți tipărite, în format fizic, organizatorilor.


Andreas VARDAS
FONDATOR VARDAS STUDIO - CIPRU

Andreas Vardas este fondatorul Vardastudio, situat în Paphos și înființat în anul 1997. Andreas Vardas a absolvit Școala de Arhitectură Bartlett, UCL, în 1993 și și-a câștigat experiența de lucru la Londra. Este membru al Institutului Regal al Arhitecților Britanici, precum și al ETEK. Agenda de proiectare a studioului pe care-l coordonează se concentrează pe case individuale, dezvoltarea locuințelor, clădiri publice și concursuri în domeniu. De asemenea, Andreas Vardas a reprezentat Cipru în cadrul competiției European Mies Van Der Rohe Award.
www.vardastudio.com

Șerban ȚIGĂNAȘ
SECRETAR GENERAL UNIUNEA INTERNAȚIONALĂ A ARHITECȚILOR - ROMÂNIA

Șerban Țigănaș este unul dintre cele mai cunoscute nume din Cluj-Napoca si din întreaga țară în domeniul arhitecturii. El a fost președintele Ordinului Arhitecților din România până în 2018, instituție în cadrul căreia a inițiat Studiul Arhitecturii ca profesie și Politica pentru Arhitectură în România. Absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București, este, de asemenea, preocupat de înțelegerea și evoluția arhitecturii românești și în special de impactul său în dezvoltarea societăților. El este fondatorul companiei "Dico & Tiganas" din Cluj, de asemenea și unul dintre partenerii fondatori ai biroului de urbanism "Planwerk", alături de care a preluat strategii de dezvoltare pentru arhitectura spațiului public în diferite orașe precum Sibiu, Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Timișoara sau Oradea. El predă și tinerilor studenți la Facultatea de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
www.dicositiganas.ro

Fernando MENIS
FONDATOR ȘI ȘEF ARHITECT MENIS ARQUITECTOS - SPANIA

Arhitect, profesor la Universitatea Europeană din Canarias și președinte al Laboratorului de Inovare în Arhitectură, Design și Turism Avansat din Tenerife, Fernando MENIS participă și ca membru al juriului, director de ateliere, lector la Harvard, Columbia New York, ESA Paris, TU Berlin, Akbild Viena și speaker în Arhitectură la diverse festivaluri și conferințe din Elveția, Australia, Singapore, Africa de Sud, Croația, Italia, Columbia, India etc.
www.menis.es

Bruno ANDREȘOIU
REDACTOR ȘEF IGLOO - ROMÂNIA

Bruno Andreșoiu a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” în București 1996 și a înființat, 3 ani mai târziu, propriul birou de proiectare. Din anul 2001 editează revista lunară ‘igloo. habitat și arhitectură’ care se bucură de aprecierea unanimă a specialiștilor în domeniu din România și de peste hotare. Astăzi coordonează biroul iglooarchitecture, în cadrul căruia a semnat majoritatea proiectelor de arhitectură și design de interior, printre care se numără și clădiri multifuncționale. În paralel cu activitatea de proiectare, Bruno Andreșoiu este co-fondator și președinte al board-ului editorial ‘igloomedia’, unde coordonează, prefațează și concepe albumele din majoritatea proiectelor editoriale: revista ‘igloo.habitat și arhitectură’, ‘igloopatrimoniu’, ‘igloobest’, ‘iglooprofil’, ‘igloopocket colections’. Revista igloo.habitat și arhitectură a obținut de două ori Premiul I la „Anuala de Arhitectură Bucureşti”, secțiunea Publicații în 2003 și 2005.
www.igloo.ro

Cinzia Ferrara

Fondator al firmei FERRARA PALLADINO LIGHTSCAPE din Milano, Cinzia Ferrara s-a format și a fost arhitect, înainte de a decide să se concentreze pe relația specială dintre lumină și arhitectură. Preocupată de dinamica spațiului și pe rolul pe care îl poate juca lumina, Cinzia Ferrara lucrează într-o mare varietate de setări, cu spații interioare și exterioare de orice natură, abordând tema iluminatului sub toate aspectele și combinând creativitatea și know-how-ul tehnic cu soluții de design inovatoare. În cei peste 25 de ani de activitate, a lucrat la o mare varietate de proiecte atât pentru clienți publici, cât și privați. A fost președinte al APIL (Asociația Designerilor de Iluminat din Italia) din 2008 până în 2014.


Armand VOKSHI, President of the Albanian Architects’ Association,

Borislav IGNATOV, President of the Chamber of Architects in Bulgaria,

Evangelos LYROUDIAS, Representative Member of the President of the Technical Chamber of Greece, Astrit NIXHA, President of the Association of Architects of Kosovo,

Martin PANOVSKI, President of the Association of Architects of Macedonia FYROM,

Filip ALEKSIC, President of the Association of Architects of Montenegro,

Alexandru Găvozdea, President of the Order of Architects in Romania

Milan DJURIC, President of the Union of Architects of Serbia,

Tomaž KRIŠTOF, President of The Chamber of Architecture and Spatial Planning of Slovenia

Florin MINDIRIGIU, President of PRO event Association.

Parteneri
Initiatori si organizatori
In colaborare cu
Partener oficial
Producator